Direkt till innehållet

Influensavaccination 2019/2020

Från den 19 november 2019 erbjuder Hallands vårdcentraler drop in-tider för influensavaccination av rekommenderade riskgrupper. Tiderna publiceras på 1177 och i tidningen Halland - Bästa livsplatsen, som kommer ut till samtliga hallänningar under v 46. Det är viktigt att fortsätta vaccinera riskgrupper så länge influensasäsongen pågår, även efter kampanjen.

Hallands sjukhus ombesörjer vaccination av sin personal. I första hand erbjuds personal som jobbar vårdnära, såväl i vårdarbete som i vårdnära service. Observera att det i år inte kommer att finnas någon tillfällig vaccinationsmottagning för riskgruppspatienter som besöker sjukhusen i Halmstad eller Varberg.

Vaccinet

Vaccinet VaxigripTetra, som ger skydd mot fyra virusstammar; två influensa A- och två influensa B-virus, beställs från Vaccinservice:

Tel: 031-887290

Fax: 031-886430

E-post:  ks.sjvlakemedel@oriola.com

hemsida www.vaccinservice.se

Ange:  Kundnumret (hos Oriola)

ZZ-nummer (offentlig vårdenhet)

Oriola har nu fått hem Vaxigrip Tetra med nål (avtalad) i båda förpackningsstorlekarna, 1x0,5 ml och 10x0,5 ml, och beställningar kan läggas.

Leverans sker tisdag-fredag 8-17. Det är viktigt att någon finns på plats att ta emot leveransen under den tiden då de inte kan garantera vilken leveransdag det blir.

Beställ ett större antal doser i början av säsongen och komplettera sedan med ytterligare doser efter behov.

Vaccinerande enhet ersätts med 13,70 kr per dos given till person i riskgrupp. När säsongen är slut görs ansökan om ersättning till Regionkontoret. Blanketten för ersättning hittar du här.

Utbildningstillfällen om årets influensasäsong

Smittskydd Halland och Närsjukvården arrangerar tre utbildningstillfällen v. 42 och 43 för alla berörda, inklusive kommunerna. Här ges en aktuell lägesbild, information om det nya vaccinet och gällande rekommendationer för vaccinationen.

Onsdag 16/10  kl. 09.00 – 11.00, Fullriggaren, Halmstads sjukhus

Måndag 21/10  kl. 09.00 – 11.00, Tjolöholm, Kungsbacka sjukhus

Måndag 21/10  kl. 13.00 – 15.00, Samlingssalen, Varbergs sjukhus

Här anmäler du dig om du är anställd inom Region Halland.

Externa, privata vårdgivare och kommunanställda kan via den här länken registrera konto och anmäla sig till utbildningen som heter ”Säsongsvaccin mot influensa”.

Om externa vårdgivare har problem med att skapa konto, vänligen kontakta Helena Nilsson

Marknadsmaterial

Inför kampanjen skickas marknadsmaterial (affisch) ut till bland annat vårdcentralerna, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS, för vidaredistribution till kommunala boenden), vissa sjukhusavdelningar, apotek och bibliotek. Affischen planeras att skickas ut i början av november och kan sättas upp omgående. Korta filmer till sociala medier och till skärmar i väntrum kommer finnas att tillgå från den 19 november. Kampanjen marknadsförs på Facebook och via annonsering i dagspress. I invånartidning Halland - bästa livsplatsen presenteras samtliga vårdcentralers drop in-tider, den kommer till samtliga hushåll den 15 november. På 1177.se/halland/influensa presenteras vårdcentralernas drop in-tider.

Viktiga dokument

Här nedan hittar du dokument som du kan behöva och ha nytta av. Mer information om influensa och influensavaccination hittar du på Smittskyddets sidor här på Vårdgivarwebben.

Hälsodeklaration influensa

Uppdragsblankett för ordinationsrätt för influensavaccination

Informationsbrev från Smittskydd och Närsjukvården

Vanliga frågor och svar (FAQ) om influensavaccination

Utbildning influensavaccination (presentation)

 

Senast ändrad: