Direkt till innehållet

Covid-19 aktuellt 2 december

Information från Region Halland/Smittskydd Halland

Fler grupper kan boka vaccination mot covid-19 från idag och imorgon

Folkhälsomyndigheten lägger stor vikt vid att öka takten i vaccinationsarbetet. Halland har kunnat återöppna flera vaccinationscentraler på kort tid. Nu finns därför många lediga tider för vaccination mot covid-19 och fler grupper kan nu också släppas på för att boka tid för vaccination.

Nu är länets vaccinationscentraler startklara och i Falkenberg är centralen redan igång. I slutet på nästa vecka har även övriga vaccinationscentraler i Halmstad, Varberg och Kungsbacka öppnat. Under en tid har det varit möjligt för personer 65 år och äldre att boka tid för att få en tredje dos och nu släpps fler grupper på bokningen. Det handlar om medicinska riskgrupper och hallänningar 60-64 år, som kan boka från imorgon fredag. Tidigt nästa vecka öppnar bokningen även för barn 12-15 år och redan i dag för personal inom hemtjänst, hemsjukvård och personal på särskilt boende (SÄBO). Personal hänvisas till sin arbetsgivare för mer information.
För barn 12-15 år är det här ett komplement till vaccinationen i skolorna. Där ligger planen fortsatt med inbokade skolbesök för dos ett och två.

Så här ser planeringen ut för de nya grupper som kan boka:

Idag 2021-12-02

  • Personal hemtjänst, hemsjukvård, Särskilt boende (SÄBO)

Imorgon fredag 2021-12-03

  • Personer som är 18 år och äldre och som får insatser enligt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
  • Personer som är 18 år och äldre och som har beslut om assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken (2010:110) (15:22).
  • Personer i åldern 18–64 år som tillhör medicinska riskgrupper
  • personer 60-64 år

Tisdag 7 december

  • Barn 12-15 år dos 1 och 2

Här finns information om prioriteringsordningen från Folkhälsomyndigheten (inklusive vilka riskgrupperna är)
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/information-for-dig-om-vaccinationen/pafyllnadsdos/

Publicerad: 2021-12-02

Senast ändrad: