Direkt till innehållet

Covid-19 aktuellt 4 april

Information från Region Halland/Smittskydd Halland

En fjärde vaccindos rekommenderas till personer som är 65 år och äldre

Personer som är 65 år eller äldre rekommenderas nu en fjärde dos vaccin mot covid-19, det beskedet kom Folkhälsomyndigheten med under måndagsmorgonen. Från idag, den 4 april, är det möjligt att boka och vaccinera sig med dos 4 i Halland. Det ska ha gått minst fyra månader sedan dos 3.

Vaccination skyddar mycket bra mot svår sjukdom och död i covid-19. Skyddseffekten avtar dock med tiden och därför behöver påfyllnadsdoser ges för att förstärka och förlänga skyddet.

För att möta personer, födda 1957 eller tidigare, som nu är aktuella för fjärde dosen har vaccinationscentralerna i länet fortsatt öppet, både för tidsbokad vaccination och drop in. Det är också på vaccinationscentralerna som flest tider finns. Förutom vaccinationscentralerna fortsätter vårdcentraler i Halland att vaccinera. Från vecka 15 erbjuder tolv vårdcentraler i länet vaccination mot covid-19.

Det är även aktuellt med en andra påfyllnadsdos till personer från 18 år, som har måttlig till allvarlig immunbrist på grund av sjukdom eller behandling. Rådgör med en läkare vid osäkerhet. Det ska ha gått minst tre månader sedan föregående dos.

Tidigare har Folkhälsomyndigheten rekommenderat en fjärde vaccindos till personer över 80 år, personer med hemtjänst eller hemsjukvård och personer som bor på särskilt boende för äldre.

Publicerad: 2022-04-04

Senast ändrad: