Direkt till innehållet

Ny transportjournal för dig som beställer ambulanstransport

Du som vårdar en patient som ska hämtas för transport med ambulans ska fylla i en transportjournal. Nu finns en ny uppdaterad journal att ladda ner.

Ambulans- och transportjournalen är avsändande läkares ordinationer till transporterande personal och det är mycket viktigt att den fylls i. Journalen följer med patienten och ska arkiveras som journalhandling hos den vårdenhet som tar emot patienten.

Förutom patientuppgifter, som namn och personnummer, ska nuvarande diagnos samt tidigare sjukdomar och om det förekommer någon läkemedelsallergi anges i journalen.

En nyhet i den uppdaterade journalen är NEWS2, som används för att säkerställa att rätt patient transporteras av rätt resurs. Fyll i respektive mätvärde, total NEWS-poäng samt klockslag. Avsändande läkare behöver också precisera vilken typ av övervakning patienten är i behov av samt vilka läkemedel som kan bli aktuella under transporten.

Det finns kryssrutor som ska markeras om andra dokument medföljer, om det finns någon smitta hos patienten samt kryssruta för 0-HLR.

På journalens baksida finns information om vilka transportsätt som finns att beställa samt vilka uppdrag varje resurs tar hand om.

Ladda ner transportjournalen

Publicerad: 2022-10-24

Senast ändrad: