Direkt till innehållet

Ny version av Transportstyrelsens Läkarintyg diabetes från 1 januari 2022 – initialt som pappersblankett

Den 1 januari 2022 träder nya regler kring körkort och diabetes i kraft och en ny version av Transportstyrelsens Läkarintyg diabetes, TSTRK 1031 börjar gälla. Observera att den nya versionen initialt tillgängliggörs i pdf-format, aktivering av digitalt intyg i Webcert sker den 10 januari.

Den nya versionen innehåller flera ändringar, exempelvis finns sektionen Synfunktion inte längre kvar. Nytt är också att läkaren ska bedöma hur patienten hanterar och reagerar vid hypoglykemi. Hjälptexter som förtydligar innebörden i intyget är tillagt på såväl pappersblankett som digitalt intyg i Webcert.

Se ändringsföreskrifter TSFS 2021:67

Viktiga datum för tillgängliggörande av Läkarintyg diabetes:

1 januari 2022: Lagändringen träder i kraft och en uppdaterad blankett för TSTRK 1031 tillgängliggörs på Transportstyrelsens sida för nedladdning av blanketter
1–9 januari 2022: TSTRK 1031 kan inte utfärdas i Webcert utan den nya blankettversionen måste laddas ner och utfärdas på papper.
10 januari 2022: Den nya versionen aktiveras i Webcert och kan utfärdas digitalt.

OBS!
1–9 januari kommer en banner som informerar läkaren om att TSTRK 1031 måste utfärdas på papper att visas i Webcert.  Bannern kommer också innehålla en länk till Transportstyrelsens sida för nedladdning av blanketter.

Vid frågor om innehåll i intyget hänvisas i första hand till Transportstyrelsen och i andra hand till Frida.Lindh@regionhalland.se

Vid frågor eller problem i Webcert kontakta Servicedesk.

Publicerad: 2021-12-20

Senast ändrad: