Direkt till innehållet

Nytt bild- och journalhanteringssystem för Röntgen i Halmstad och Hylte 10/11

Den 10 november ersätter Röntgen Halland det bild- och journalhanteringssystem (Carestream PACS) som nu används i Halmstad och Hyltebruk med ett nytt system (Sectra IDS7).

Observera att:

  • användare av Vue Motion inte påverkas av systembytet.
  • användare av Sectra RIS/PACS för mammografi och Käk- och ansiktsröntgen inte påverkas av systembytet.
När bytet är genomfört används samma bild- och journalhanteringssystem för röntgenundersökningar i hela regionen.​

Driftinformation 9-10 november

Från och med måndag 9 november klockan 12.00 till och med tisdag 10 november är det enbart akut verksamhet samt postoperativ verksamhet på Röntgenmottagningen Halmstad. Röntgenmottagningen Hyltebruk håller helt stängt den 10 november.
Inför driftstarten den 10 november planeras ett driftstopp i Carestream RIS mellan klockan 05.30 och cirka 08.15. Driftstoppet påverkar remisser in till röntgenmottagningarna i Halmstad och Hylte. Under driftstoppet gäller manuella rutiner Röntgen – driftstopp RIS Carestream HSH​.

Ny remisskod i VAS

I samband med övergången till nytt röntgensystem den 10 november ersätts remisskoden rtglih med rtghstd. Övriga remisskoder ändras inte.

Nya undersökningskoder

I samband med övergången till nytt bild- och journalhanteringssystem för Röntgenmottagningen Halmstad och Röntgenmottagningen Hyltebruk görs en del förändringar gällande benämning av röntgenundersökningar i VAS. Från om med den 10 november har nuklearmedicinska undersökningar nya koder och benämningar. Dessa finns redovisade i tabellen nedan.

Publicerad: 2020-11-03

Senast ändrad: