Direkt till innehållet

Restnotering Tridepos kombinationsförpackning

Tillverkaren av Tridepos meddelar om en längre restnotering som beräknas pågå från mitten av mars 2021 fram till mars 2022.

Tridepos är en kombinationsförpackning som består av alendronat 70 mg en dag i veckan samt kalcium/D-vitamin 500 mg/800 IE övriga dagar. Läkemedlet återfinns på listan över Rekommenderade läkemedel i kapitel Osteoporos i Terapirekommendationer Halland.

Läkemedelskommittén Halland rekommenderar att patienterna under tiden för restsituationen istället förskrivs veckotablett alendronat 70 mg samt Kalcipos-D forte 500mg/800 IE. Observera att alendronat kan interagera med flertalet mineraler och det ska gå minst 2 timmar mellan intag av peroral alendronat och kalcium/magnesium/järn/aluminium.

Använd gärna de receptfavoriter för veckotablett Alendronat och Kalcipos-D forte som Terapigrupp Osteoporos har skapat. På så sätt slipper du att skriva den långa doseringstexten om hur alendronat ska tas. Informera patienten om att det är rekommenderat att ta Kalcipos-D forte till kvällen.

För att hitta receptfavoriterna, skriv §*osteoporos i fältet för läkemedel i NCS läkemedelsmodul och välj de som är aktuella. Se även Terapinytt nr 2 2020 för detaljerade instruktioner.

Läkemedelskommittén Halland 2021-02-11, uppdaterad 2021-06-04

Publicerad: 2021-02-11

Senast ändrad: