Aktuella beslut personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp

Aktuella regionala beslut för nationella personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp enligt processen för ordnat införande.

Berörd förvaltning ansvarar för införandet av sin del i det personcentrerade och sammanhållna vårdförloppet. I de fall där flera förvaltningar ingår i ett personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp ska samverkan ske för att uppnå målet om en sammanhållen vård.

Regionala beslut personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp

Vårdförlopp Regionalt beslut Regionalt programområde

Nationellt vårdförlopp Höftledsartros – primärvård

2020-05-15

Regionalt beslut från 2021-01-21:

Region Halland ska ha följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet för Höftledsartros – primärvård.

Regionkontoret får i uppdrag att hålla samman arbetet med processbeskrivning för att förtydliga ansvarsfördelning inom vårdförloppet.

Regionalt programområde Rörelseorganens sjukdomar

Nationellt vårdförlopp Reumatoid artrit (RA)

2020-05-26

Regionalt beslut från 2021-01-21:

Region Halland ska ha följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet för Reumatoid artrit (RA).

Regionalt programområde Reumatiska sjukdomar

Nationellt vårdförlopp Schizofreni – förstagångsinsjuknande

Regionalt beslut från 2021-01-21:

Region Halland ska ha följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet för Schizofreni – förstagångsinsjuknande.

Regionalt programområde Psykisk hälsa

Nationellt vårdförlopp Stroke/TIA

2020-05-15

Regionalt beslut från 2021-01-21:

Region Halland ska ha följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet för Stroke/TIA.

Regionalt programområde Nervsystemets sjukdomar

Nationellt vårdförlopp Kritisk Benischemi

Regionalt beslut från 2021-01-21:

Region Halland ska ha följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet Kritisk benischemi.

Berörd förvaltning ges i uppdrag att utreda identifierade gap för att skapa förutsättningar för att följa vårdförloppet.

Regionalt programområde Hjärt- och kärlsjukdomar

Nationellt vårdförlopp Kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL)

Regionalt beslut från 2021-01-21:

Region Halland ska ha följsamhet till nationellt godkända vårdförloppet för Kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL).

Regionalt programområde Lung- och allergisjukdomar

Nationellt vårdförlopp Hjärtsvikt – nydebuterad

2021-02-21

Regionalt beslut från 2021-06-08:

Region Halland ska ha följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet Hjärtsvikt – nydebuterad.

Regionalt programområde Hjärt- och kärlsjukdomar

Nationellt vårdförlopp Osteoporos – sekundärprevention efter fraktur

2021-02-24

Regionalt beslut från 2021-06-09:

Region Halland ska skapa en regional process för att möjliggöra följsamhet till det nationellt godkända vårdförloppet Osteoporos – sekundärprevention efter fraktur.

Berörda förvaltningar får i uppgift att med stöd av Regionkontoret skapa en regional process för osteoporos för att möjliggöra följsamhet till vårdförloppet.

Regionalt programområde Rörelseorganens sjukdomar