Direkt till innehållet

Vaccinationsbokningen stänger

Den 15 april stänger Vaccinationsbokningen i Halland. Sedan starten av covidvaccinationen har invånare kunnat boka tid via telefon på Vaccinationsbokningen, ett komplement till den digitala bokningen. Efter stängningen hänvisas invånare, som vill boka vaccinationstid via telefon, till den vårdcentral där man vill vaccinera sig.

– Vaccinationsbokningen har varit ett bra komplement till den digitala bokningen och har även varit en avlastning för vårdcentralerna under de senaste åren när många har efterfrågat vaccination mot covid-19. Efter att Folkhälsomyndigheten ändrat rekommendationerna för vaccination, till att nu omfatta färre personer, är behovet av Vaccinationsbokningen också mindre och det är orsaken till att vi stänger, säger Kerstin Fjällman-Schärberg, chef för särskilda vaccinationsinsatser på Närsjukvården Halland.

I nuläget rekommenderas personer 80 år eller äldre vaccination mot covid-19. Över 9000 av drygt 24 000 personer över 80 år har sedan 1 mars fått vårens dos mot covid-19, många av dem bokade digitalt.

– Vi ser att många över 80 år bokar tid digitalt på 1177.se/Halland och det är väldigt positivt, men har man inte den möjligheten ska man veta att man alltid är välkommen att höra av sig till sin vårdcentral, säger Kerstin Fjällman-Schärberg, chef för särskilda vaccinationsinsatser på Närsjukvården Halland.

Sista möjligheten för invånare att boka vaccinationstid på Vaccinationbokningen (010-476 19 35) är fredagen den 14 april.

Publicerad: 2023-04-06

Senast ändrad: