Direkt till innehållet

Läkemedelskommitténs utbildningar

Utbildning för läkare hösten 2020

Gynseminarium 11 september 2020 (tillgängligt även i efterhand)

Till följd av covid-19 fick Läkemedelskommittén Halland ställa in två tillfällen av seminariet i gynekologi under våren, och har därför arrangerat ett webinarium för att fler ska få möjlighet att ta del av föreläsningarna om menopausal hormonbehandling (MHT) och vulvabesvär.

För dig som inte hade möjlighet att se webinariet live och som inte hann anmäla dig, kontakta lakemedelskommitten@regionhalland.se för att få tillgång i efterhand.

Åhörarkopior från webinariet ligger under Material från Läkemedelskommitténs tidigare utbildningar.

Menopausal hormonbehandling (MHT)

Okomplicerad MHT (tidigare HRT) kan skötas i primärvården. Men vad ska du tänka på innan du nyinsätter MHT? Vad ska du välja för preparat, hur ska du utvärdera – och sedan avsluta behandlingen? Detta och lite till ska du få lära dig om på denna föreläsning.

Föreläsare: Karolina Öhman. Karolina är i slutet av sin ST på Kvinnokliniken HSH och medlem i Läkemedelskommittén Hallands Terapigrupp Gynekologi.

Vulvabesvär - allt är inte svamp som kliar

Klåda och sveda i underlivet kan vara mycket besvärligt. Svampinfektion är bara ett av flera tillstånd som orsakar detta. Felbehandling är vanligt. Lär dig om differentialdiagnoser och hur vi kan utreda och behandla dessa på vårdcentral.

Föreläsare: Christina Rydberg. Christina är överläkare på Kvinnokliniken HSV. Hon har vulvamottagning sedan 20 år och håller utbildningar på ämnet även nationellt.

 

Seminarium 2 hösten 2020 inställt

På grund av covid-19 har Läkemedelskommittén Halland behövt styra om seminarierna till att vara webinarier. Dock har vi i nuläget ingen föreläsare som kunde föreläsa på distans, vilket innebär att höstens andra planerade seminarium ställs in. Vi återkommer med nya seminarier våren 2021.

 

Läkemedelskommittén Halland 2020-09-17

Senast ändrad: