Aktuell NCS Version

NCS 5.13

Uppgradering av NCS Läkemedelsmodul till 5.13 skedde den 16 mars 2022.

För mer information, se Leveransbesked NCS Läkemedelsmodul 5.13 samt

Informationsfilm - NCS Läkemedelsmodul 5.13

Den nya versionen av NCS Läkemedelsmodul krävde en akutfix för att korrigera ett problem som uppstått efter uppgraderingen till version 5.13.4

För förtydligande information se: Leveransbesked NCS Läkemedelsmodul 5.13.5 (Akutfix)

Det har också skett en rättning den 21/9 av en tidigare utveckling som orsakat att vissa recept inte har skickats till apoteket. Nu fungerar återigen stopp av uttag vid förnyelse av förskrivning Leveransbesked NCS Läkemedelsmodul 5.13.6

Problem har även uppstått kring funktionaliteten gällande Ändringsorsak. Den funktionen har därför stoppats i systemet i väntan på ytterligare utveckling och rättning:

• Ändringsorsak - Det är inte längre tvingande att ange vid ordinationsförändring, men kan fortsatt anges frivilligt när detta önskas.

Mer information se, Nyhet - Vårdgivarwebben (regionhalland.se)

Utbildningsfilmer

I kompetensportalen finner du som medarbetare olika utbildningsfilmer gällande NCS.

Utbildningarna finner ni igenom att söka i Kompetensportalen på:

Länk till Kompetensportalen för er som jobbar inom Region Halland

Länk till Kompetensportalen för er som jobbar inom kommunen eller är privat vårdgivare

Felanmälan och support

Lägg ärende till IT Servicedesk eller ring Läkemedelssupporten 010-47 61 900.

Öppettider:

Måndag-torsdag 07.00-17.00