Direkt till innehållet

Medicinsk information och bibliotek

Biblioteken i Region Halland ger service till dig som är anställd, patient, närstående eller  studerande med praktik inom ämnen relaterade till hälso-och sjukvård.

Medicinsk information och bibliotek i Halmstad är numera beläget i Personska villan vid huvudentré Hallands sjukhus Halmstad. Biblioteket öppnar måndag 6 februari.

Öppettider & kontakt

Biblioteken finns på Hallands sjukhus i Halmstad och i Varberg.

Halmstad: Personska villan

Varberg: Ingång 2D

Öppettider:

Varberg måndag - torsdag kl. 12.00 - 15.00. Stängt fredagar.

Halmstad måndagar, onsdagar och torsdagar kl. 12.00 -15.00. Stängt tisdagar och fredagar.

E-post: sjukhusbiblioteken@regionhalland.se 

Telefon:

Halmstad 035 - 13 46 60

Varberg 0340 - 48 14 60

Meröppet sjukhusbiblioteket Varberg 

Meröppet innebär att biblioteket har utökade öppettider, utan att det finns personal på plats. Du som låntagare kan använda biblioteket när det passar dig bäst då det meröppna biblioteket är öppet 24/7 alla dagar i veckan. Det meröppna biblioteket är tillgängligt för personal i Region Halland och privata vårdgivare med avtal. Du behöver registrera dig som meröppetanvändare för att komma in i bibliotekslokalen. Det är endast biblioteket på Varbergs sjukhus som har meröppet i nuläget.  

Fyll i dina uppgifter i e-tjänsten så registrerar vi dig som meröppetanvändare. När din registrering är färdig får du en bekräftelse på din e-post och du kan nu komma in på biblioteket med ditt siths-kort. 

Ansökan om meröppet sjukhusbiblioteket Varberg

Boka och beställ

Boka handledning, visning av bibliotekets databaser eller sökuppdrag i e-tjänsten Boka och beställ. Vi ombesörjer även inköp av litteratur till din verksamhet och beställer artiklar.

Boka och beställ

Bibliotekskatalogen

Låna om dina böcker, sök och reservera via bibliotekskatalogen.

 

Individuell handledning och verksamhetsbesök

Du erbjuds individuell handledning vid databassökning och hjälp att ta fram material som behövs för utveckling och forskning.

Handledning av medicinska bibliotekets tjänster görs på distans genom Teams. Hör av dig så bokar vi in en tid.

Ni som verksamhet erbjuds anpassad visning av bibliotekets tjänster och databaser. Vi kommer ut till er men under rådande omständigheter görs visningar digitalt på distans.

Vid biblioteket finns ett antal studieplatser med tillgång till datorer och därmed tillgång till vårt e-bibliotek. WiFi finns tillgängligt.

 

 

Senast ändrad: