Direkt till innehållet

Stroke och TIA

På denna sida hittar du relevanta styrande och stödjande dokument. Vissa av dessa är nationella och andra är regionala. Region Halland har en fastställd dokumentstruktur i ledningssystemet som beskriver de olika styrande dokumenttyperna som finns i Region Halland. 

Nationella styrande dokument

Vårdförlopp Stroke och TIA – tidiga insatser och vård - 1177 för vårdpersonal har godkänts nationellt och är implementerat i Region Halland.

Vårdförloppet inleds vid misstanke om stroke och avslutas inför utskrivning av patient från strokeenhet.

Idag finns omotiverade skillnader i vård av patienter med stroke, vad gäller tillgänglighet och kvalitet. Vårdförloppet syftar till god och jämlik vård vid stroke och TIA genom praktisk tillämpning av Socialstyrelsens nationella riktlinjer. De övergripande målen för vårdförloppet är att hålla nere tiden till akut behandling, ge adekvat omhändertagande inom slutenvården och säkerställa goda förutsättningar för verksamheten på de aktuella sjukvårdsenheterna.

Vårdförlopp Stroke och TIA - fortsatt vård och rehabilitering - 1177 för vårdpersonal har godkänts nationellt och är implementerat i Region Halland.

Vårdförloppet inleds inför utskrivning av patient från strokeenhet och omfattar åtgärder livet ut.

Vårdförloppet omfattar åtgärder inför utskrivning efter stroke eller TIA, fortsatt rehabilitering samt strukturerad uppföljning och pågår vanligen livet ut. Vårdförloppet tar vid där vårdförlopp Stroke och TIA - tidiga insatser och vård slutar.

Regionala styrande dokument

De regionala styrande dokument gällande Stroke och TIA hittar du längst ner på sidan.

Nationella stödjande dokument

Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård vid stroke är ett stöd vid prioriteringar och ger vägledning om vilka behandlingar och metoder som olika verksamheter i vård och omsorg bör satsa resurser på.

Beslutsstöd Uppföljning efter stroke Checklista (1177.se) är framtagen av nationell arbetsgrupp Stroke, för att hjälpa vårdgivare att identifiera hälsoproblem efter stroke, vilka är möjliga för åtgärd eller remittering.

Processledare: Peter Thomasson-Sommer

 

 

 


Rehabilitering stroke - informationsöverföring





Senast ändrad: