Direkt till innehållet

SITHS frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanliga frågorna om våra SITHS-kort, hittar du inte svaren är du välkommen att kontakta SITHS-kontoret för hjälp.

Hur gör jag om jag behöver ett nytt kuvert med koder?

Om du förlorat ditt kuvert med koder så kan du beställa en ny upplåsningskod/puk-kod från SITHS-kontoret. Koden kommer skickas till din folkbokföringsdress inom 5 arbetsdagar.

Hur gör jag för att låsa upp mitt kort om jag slått fel kod 3 gånger?

För att låsa upp ditt SITHS-kort behöver du en personlig PUK-kod. Följ dessa anvisningar om hur du går tillväga.

Jag har beställt en ny upplåsningskod men jag fick inga säkerhetskoder/pin-koder. Vad gör jag nu?

Med hjälp av upplåsningskoden så kan du själv skapa dina egna säkerhetskoder med hjälp av Net iD.

Om jag slutar min anställning, vad ska jag då göra med mitt SITHS-kort?

Om du kommer jobba kvar inom Region Halland så ska du behålla ditt kort, går du däremot till någon annan arbetsgivare så ska kortet lämnas till din närmaste chef som om möjligt ska klippa det i din närvaro, kortet ska sedan skickas till SITHS-kontoret.

Hur gör man för att använda kortet på din dator hemma?

Om du vill använda ditt SITHS-kort, på din dator hemma behöver du installera ett administrationsprogram. Du kan ladda hem Net iD (samma program som används på Region Hallands datorer) gratis från Region Hallands webbplats, Du behöver även ha en kortläsare.

Jag har bytt namn, behöver jag ett nytt SITHS-kort?

Precis som med en vanlig legitimation så måste även SITHS-kortet överensstämma med vad som står i folkbokföringsregistret. För att få ett nytt SITHS-kort så måste du fotografera om dig för detta, vid fototillfället så måste du antingen uppvisa en ny giltig legitimation eller en gammal legitimation och ett personbevis från skattemyndigheten där både ditt gamla och nya namn framgår

Kan jag använda mig utav ett annat Landstings/Regions/Kommuns SITHS-kort hos Region Halland?

Ja det kan du, vad som behövs är kortet förses med ett så kallat HCC/Certifikat från Region Halland, detta beställer ansvarig chef som SITHS-kontoret sedan utfärdar.

HCC/Certifikat laddar du sedan ner till ditt SITHS-kort.Relaterad information

Självservice

Senast ändrad: