Direkt till innehållet

Covid-19: aktuellt 14 juli

Information från Smittskydd Halland/Region Halland

Nu närmar sig starten för vaccination av 16 och 17-åringar

det vill säga för de som är födda 2004 -2005 och födda 2003, men som ännu inte fyllt 18.

Starten för vaccinationen är vecka 32 i hela landet.
Inom några veckor kommer brev hem med information om hur man bokar tid och vad som är viktigt att tänka på inför och efter vaccinationen.
Brevet innehåller också en blankett som ska skrivas under av föräldrar eller annan vårdnadshavare för att ge samtycke till vaccinationen. Det är viktigt att blanketten tas med till vaccineringen.

Information om när det är möjligt att börja boka kommer att ges på 1177.se, regionhalland.se och via annonsering i dagspress och sociala medier precis som för övriga grupper.

Vaccinationen kommer att gå till på samma sätt som hittills, man bokar tid på de enheter i varje kommun som vaccinerar, vaccinationscentralerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad, vårdcentralen Strandängshälsan i Laholm och Vårdcentralen Hylte. Ytterligare några vårdcentraler kommer att erbjuda tid för dos 1 utifrån tillgång på vaccin. Tiden bokas på 1177.se och tider släpps successivt.
Legitimation och samtyckesblankett ska tas med. När man får sin första dos får man samtidigt en tid för dos två.
För att ha ett så bra skydd som möjligt mot covid-19 behövs två doser vaccin.

Vaccination för studerande

Studerande som har tagit sin första dos utanför Halland men kommer att studera här i höst, kan boka tid i Halland för dos två för att hålla rätt intervall och vara vaccinerade vid terminsstart.
De halländska studenter som kommer att studera i annan region till hösten bör på motsvarande sätt ta sin första vaccinationsdos i Halland och dos två på studieorten om man inte blir färdigvaccinerad i Halland, för att inte fördröja vaccinationen.

Aktuellt bokningsläge

Färska siffror från bokningsläget visar att cirka 75 % av hallänningar 18 år och äldre har vaccinerat sig med dos 1 och cirka 45 % är vaccinerade också med dos 2. De hallänningar som vaccinerat sig i andra regioner är inte medräknade i statistiken.

Publicerad: 2021-07-14

Senast ändrad: