Direkt till innehållet

Information om ny leverantör av ortopedteknik

Från och med 1 december 2022 tas den ortopedtekniska verksamheten i Region Halland över av Aktiv Ortopedteknik. Denna verksamhet har i ett tiotal år drivits av Team Olmed.

Bytet av leverantör kommer inte att innebära några stora förändringar för patienterna. Aktiv Ortopedteknik kommer att bedriva sin verksamhet i samma lokaler som Team Olmed funnits i på Hallands sjukhus i Varberg, Halmstad och Kungsbacka.

De kallelser som går ut under hösten kommer att skickas från Team Olmed, men om det gäller en tid efter den 1 december kommer alltså besöket att ske genom Aktiv Ortopedtekniks försorg.

Detta gäller:

– Remiss går även efter leverantörsbytet den 1 december 2022 via pappersremiss. Ny remissadress kommer att skickas ut till berörda innan den 1 december.

– Ambitionen är att i mitten av december gå över till remiss via VAS. Mer detaljer om detta kommer att skickas ut till berörda innan den 1 december.

– Direkt efter övergången kommer Aktiv Ortopedteknik ha jourverksamhet vid sina tre enheter under de första dagarna i december.

– I Kungsbacka kommer det endast vara jourverksamhet även några dagar före leverantörsbytet, det vill säga de sista dagarna i november.

– Här bredvid finns en patientinformation i form av en pdf-fil. Den kan skrivas ut i lämpligt format till anslagstavlor eller för att dela ut till berörda patienter till exempel i samband med beslut om remiss till ortopedteknisk service. Patientinformation ortopedteknik

Publicerad: 2022-10-10

Senast ändrad: