Direkt till innehållet

Nu förbereds för nya avdelningen Smärtbehandlingen

Efter många års efterfrågan har Region Halland snart större möjligheter att ta hand om patienter med smärta i Halland.

Rehabiliteringskliniken på Hallands sjukhus arbetar nu med uppdraget att starta en smärtbehandlingsverksamhet. Verksamheten är kopplad till den befintliga Smärtrehabiliteringen och kommer att gå under benämningen Smärtbehandlingen.

Smärtbehandlingen ska erbjuda en konsultations-, behandlings- och rådgivningsfunktion för patientansvariga läkare inom närsjukvård eller specialistsjukvård. I uppdraget ingår också att öka kompetensen inom smärtbehandling i Region Halland.

– Vi kommer att kunna hantera patienter med komplex smärtproblematik, såväl akut som långvarig, berättar ansvarig chef Liselotte Almér. När det finns möjlighet möts vi fysiskt, men vi planerar också för en digital leverans av hög kvalitet.

Dialog med närsjukvården
Arbetet med att bygga den nya enheten är i full gång. För att involvera närsjukvården och andra berörda parter i processen planeras workshops under våren, med dialog om hur nya Smärtbehandlingen kan möta behoven.

– På Vårdvalsmötet 30 mars informerar vi om verksamheten och pågående arbete, men framför allt efterfrågar vi en fördjupad dialog kring behoven. Inspel från verksamheterna inom Närsjukvården har stor betydelse för uppdraget, och en bra dialog är en framgångsfaktor, säger ansvarig chef Liselotte Almér.

 Liselotte Almér, avdelningschef på Smärtbehandlingen.
Liselotte Almér, avdelningschef på Smärtbehandlingen Foto: Ciprian Gorga

 

Rekrytering på gång
Det förbereds också rekrytering till att antal nyckelkompetenser som ska att tillsättas under våren.

– Vi söker engagerade personer som vill vara med och skapa något från grunden, säger Liselotte Almér. Tillsammans har vi en unik möjlighet att forma en välfungerande och efterlängtad verksamhet.

Förhoppningen är att Smärtbehandlingen är redo att ta emot patienter under hösten 2023.

Är du intresserad av vara med och bygga upp Smärtbehandlingen? Har du frågor eller inspel? Välkommen att kontakta avdelningschef Liselotte Almér Liselotte.Almer@regionhalland.se

Publicerad: 2023-03-03

Senast ändrad: