Direkt till innehållet

Palliativa allmänna vårdavdelningen i Falkenberg öppnar igen

Sedan en rasrisk upptäcktes i mars 2021 har palliativa allmänna vårdavdelningen i Falkenberg hållit stängt. 14 november öppnar verksamheten för patienter igen. Läkare på sjukhus och vårdcentraler kan börja skiva remisser från 9 november.

På avdelningen i Falkenberg råder en lugn miljö där tanken är ge livskvalitet till människor i livets slutskede. Syftet med den allmänna palliativa vården är att patienten ska må så bra som möjligt trots sjukdom och att det stöd patienten behöver ska finnas nära till hands. Vården anpassas i möjligaste mån efter patientens personliga behov.

Allmän palliativ sluten vård innebär vård som inte kräver sjukhusens resurser. Det handlar i de flesta fall om patienter som inte längre kan eller vill vårdas hemma.

Till avdelningen kan vårdtagare från hela Halland komma. Avdelningen har 8 vårdplatser. Totalt arbetar 16 personer i teamet: sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och kurator. Det finns även ett samarbete med arbetsterapeuter och sjukgymnaster från Vårdcentralen Halland. Palliativa avdelningen har öppet dygnet runt, alla dagar om året.

Remisskod: NSPAVFBG

Remisskriterier

Obs! Patient och anhöriga ska vara informerade om att Palliativa vårdavdelningen i Falkenberg inte är ett permanent boende. Fortlöpande under vårdtiden kommer det att göras en bedömning av vårdbehov och eventuellt behov av vårdplanering.

 

Publicerad: 2022-10-16

Senast ändrad: