Direkt till innehållet

Självprovtagning covid-19 (PCR) – uppdaterad rutin och stöd till barn

Nu är rutinen för provtagning covid-19 (PCR) uppdaterad med bland annat att barn kommer erbjudas möjlighet till stöd vid självprovtagningen. Från nästa vecka kommer nyanställd vårdpersonal finnas på plats på en provtagningsplats per kommun som har uppgift att erbjuda möjlighet till stöd vid självprovtagning av barn. Detta är en utökad service till barn, unga och föräldrar.

Smittskydd Halland rekommenderar föräldrar till barn samt ungdomar att boka en tid till en provtagningsplats där vårdpersonal finns på plats. Det kommer vara mycket tydligt vid bokningen av självprovtagning covid- 19 på 1177.se på vilka provtagningsplatser det finns stöd.
Även vårdcentraler och 1177 Vårdguiden på telefon kommer vid frågor guida barn och unga till att boka till provtagningsplatser där det finns vårdpersonal. Stödet som ges innebär allt från svar på frågor, viss praktisk hjälp till att vårdpersonalen genomför hela provtagningen på barnet. Vårdpersonal på plats erbjuder stöd och förälder tillsammans med sitt barn avgör vilket stöd som behövs för dem.

Följande provtagningsplatser (utomhus vid buss på parkeringar) kommer att ha stöd för barn –  Laholm, Hylte, Halmstad arena, Varberg arena, Kungsbacka Aranäsgymnasiet och Falkenberg gamla idrottsplatsen.

Publicerad: 2020-10-16

Senast ändrad: